Point Final, of hoe wilde plannen realiteit werden…

De cafetaria van de Kapelse sporthal draaide al verscheidene jaren op een laag pitje. Dit tot groot spijt van de aanwezige sportclubs en in het bijzonder van enkele bestuursleden van Vc Kapellen. Zittend op het terras van het toenmalige Sportkafee werden de eerste plannen gesmeed. Overtuigd van de slaagkansen sprongen nog een paar mannen bij op de kar om de plannen mee uit te werken. Zo kon een stevig dossier ingediend worden bij de gemeente om te trachten de concessie van de cafetaria voor 18 jaar te verwerven.

Hierbij stonden enkele zaken als een paal boven water. De zaak diende grondig gerenoveerd te worden, alle sportclubs uit de sporthal en het zwembad moesten er beter van kunnen worden en er moest ook een draagvlak ontstaan waar mensen met een beperking hun steentje zouden kunnen bijdragen.

Een lijvig dossier werd samengesteld, en heel wat ondernemers uit de buurt en uit de kennissenkring werden bereid gevonden hun steentje bij te dragen.

Maar het kind moest natuurlijk ook een nieuwe naam krijgen… Dit was misschien nog één van de lastigste klussen. Na enige brainstorming kwam Point Final op de proppen. Een naam waar toch enige symboliek achter verscholen zit. De sporters kunnen na hun training of wedstrijd een punt komen zetten na hun prestatie in ons café. Maar ook de niet sporters, die meer dan welkom zijn, kunnen na een drukke werkdag of een vrije dag nog iets komen eten of drinken om de dag mooi en gezellig af te sluiten.

Uiteindelijk werd gekozen voor Eetcafé Point Final, een café waar ook een lekkere hap kan genuttigd worden zonder (voorlopig) de ambitie te hebben een echte bistro of taverne te worden.

Wij en vele anderen zijn ervan overtuigd dat dit project een mooie toekomst tegemoet gaat, en hopen u allen dus ook te mogen verwelkomen.

Het Point Final team